Midnight Man – Riccardo Staraj & Midnight blues band

Aktualno / Aktivnosti - Riccardo Staraj

Odličan spoj poezije, bluesa, jazza, rocka i kazališta na novom albumu Midnight man

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera.
Njegov novi projekt kojeg danas predstavlja; album Midnight man nastao je kao izbor između tridesetak pjesama koje je sa svojim bendom Midnight blues stvarao od 2012 godine do danas.
 
Cijeli album nabijen je protestom, buntovnom lirikom koju Staraj piše kao svoj osobni stav prema političkoj i socijalnoj zbilji zemlje u kojoj živi, no i cijelog svijeta.
Naime, kako autor voli reći, ta "polupjevna poezija" idealno je "sjela" na blues, jazz i rock dionice njegovog pratećeg banda kojeg danas čine: Marko Sedlak - gitara, Vedran Ružić - bas gitara, Edi Lazarić - bubnjevi, Josip Rubinić - truba, Toni Železnik - saksofon.
 
Paralelno s izlaskom albuma, Riccardo Staraj predstavlja pjesmu Midnight man za koji je snimljen i video spot. Kako je ovaj glazbenik, ujedno i veliki ljubitelj bluesa, svoje dvadesete i tridesete godine proveo je u Sjedinjenim državama putujući automobilom, vlakom, autobusom od istočne do zapadne obale, pa je i ovaj spot inspiriran upravo američkim cestama, motelima i bluesom.
 
Staraj voli reći da slijedi uzore koji su uspjeli pretočiti svoju poeziju u vrhunske rock i blues izvedbe, a to su Lou Reed, Jim Morrison i Nick Cave. Poezija danas samo putem glazbe može zanimati publiku, a njena kazališna i koncertna dimenzija privlači fanove na brojne performance koje ovaj liburnijski umjetnik zajedno sa svojim bendom upriličuje. Koncertni show često je popraćen video artom Starajevog dugogodišnjeg kolege, fotografa Marina Aničića.
 
Koncertni nastupi Midnight blues benda odličan su spoj poezije, bluesa, jazza, rocka, kazališta, a određeni dio rezerviran je za blues standarde koje Staraj i band, ponovo na osebujan pjevačko-recitatorski način, izvode pred publikom.
 
Nastupi koji su do sada obilježili njihovo djelovanje su: Ljetna pozornica Opatija, Gradina - Trsat --Rijeka, Kastav Blues festival, B & D Blues Festival.
 
Donosimo popis pjesama s albuma Midnight man
 

1. Za svakog Lidera
2. Meč
3. Tko je bacio prvi kamen
4. Back door man
5. Midnight blues
6. Politička kuhinja
7. Zaokret
8. Blues samoće
9. Midnight man
10. Devil in love
11. Žeđ noći

 

rikpoems.com

Share Post